Coral Travel Turist Centrum

vidiecka turistika v Malých Karpatoch

English Slovensky

Školské výlety a exkurzie 2024

Školské výlety a exkurzie  2024

Typy  1-dńové výlety
skontaktujte nás a na základe požiadavky,  Vám pripravíme individuálnu cenovú ponuku 

 

Spoznajte Slovensko

 

 
Kolárovo–plávajúci vodný mlyn (V-1)

Plávajúci mlyn, nachádzajúci sa v blízkosti mestečka  Kolárovo patrí medzi najzaujímavejšie technické pamiatky Slovenska. Doobedňajší program bude hravou formou zameraný na poznávanie ekológie lužných lesov, ľudovej architektúry

a malého skanzenu. Poobede-voľný program v areáli mlyna, alebo prehliadka

Komárna - nádvoria Európy. Ekologický program je vhodný pre menšie deti.

Cena na osobu: vypracovaná na základe požiadavky

 

Múzeum holokastu Sereď (V-2)

Múzeum holokaustu v Seredi vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Počas druhej svetovej vojny boli z neho deportovaní slovenskí Židia do nacistických koncentračných a vyhladzovacích táborov. Cieľom múzea je formou dobových dokumentov, fotografii a prednášok pre všetky vekové kategórie pripomínať si životné príbehy obetí holokaustu a bojovať proti rasizmu a xenofóbii. Na odľahčenie smutnej témy ponúkame návštevu a nákup v podnikovej predajni Sedita, ktorá vyrába známe cukrovinky, oddych v mestskom parku, alebo návštevu Trnavy. 

Cena na osobu: vypracovaná na základe požiadavky

V cene je zahrnuté: doprava Sereď, poistné, vstupné múzeum, DPH Príplatok prednáška +1€

 

PETRUS – výroba ručného papiera ( V-3)

Ak chcete vedieť ako sa vyrábal papier a tlačili knihy v minulosti, navštívte ojedinelú manufaktúru, ktorá sa venuje klasickej a ručnej výrobe papiera. Okrem zaujímavej prehliadky si môžete vlastný papier i vyrobiť. Potom môžeme navštíviť Senicu, alebo pamätnú izbu J. M. Hurbana v Hlbokom, alebo Bradlo.

Cena na osobu: vypracovaná na základe dohody

 
HRAD BECKOV, PIEŠŤANY (V-4)

Dnes navštívime legendami opradenú zrúcaninu Beckovského hradu, ktorá sa vypína na strmom 60 m vysokom brale nad mestečkom Beckov, neďaleko rieky Váh. Podľa jednej z povestí sa názov hradu odvodzuje od mena šaša Becka, pre ktorého dal hrad vybudovať vojvoda Stibor. Spolu so sprievodcom sa prejdeme výnimočným stredovekým miestom

a dozvieme sa veľa zaujímavosti z histórie hradu. Navštívime i kúpeĺné mesto Piešťany a vyberieme sa na plavbu loďou po Sĺňave. 

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

 
Malkia Park  (V-5)

Zoologická záhrada Malkia Park – ZOO plná zachránených zvierat z cirkusov a nevhodných podmienok. Na jednom mieste uvidíme:levy, lamy, zebry, alebo lemury. Zblízka môžete vidieť i gibony, malpy, papagáje, surikaty, či korytnačky. Cieĺom MALKIA Parku je aj šírenie osvety o ohrozených druhoch a ochrane prírody, ako aj motivácia ľudí k rešpektu a láske k zvieratám.

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

 
Typy k našim najbližším susedom
 

SEEGROTTE najväčšie podzemné jazero v Rakúsku, Zámok LAXENBURG (V-6)

Navštívime jednu z najimpozantnejších atrakcií sveta-podzemnú jazernú jaskyňu Seegrotte. Peši i počas plavby motorovou loďou odhalíme  labyrint jaskynných systémov, chodieb a kvapľových hál v tomto najväčšom podzemnom európskom jazere. Potom navštívime zámok Laxenburg – letné sídlo habsburgských panovníkov. Zámocký park ktorým sa prejdeme zdobia pozoruhodné stavby i romantický „Františkov hrad“, ktorý je postavený na ostrovčeku uprostred rybníka.

Cena na osobu: na základe dohody

 
 

Rímske mesto Carnutum - múzeum v prírode Petronell (V-7)

Poznajte ako žili starí Rimania v mestečku Carnuntum, prejdite sa rímskym mestom, s prehliadkou meštianskeho domu,  nádhernej mestskej vily , verejného kúpeľa a zrekonštruovanými verejnými záhradami.

Pre školské skupiny sú pripravené špeciálne programy.

Cena na osobu: na základe požiadavky

Zahraničie - nezabudnúť cestovné doklady !!!        

 
 
Národný park DONAU AUEN ( dunajské luhy) (V-8)

Objavte najväčšiu, nenarušenú oblasť lužných lesov v strednej Európe, iba kúsok za hranicami Rakúska.

V bývalom vodnom zámku Orth si prezrieme výstavu venovanú národnému parku. Z pozorovateľne umiestnenej

pod vodou budete môcť sledovať napínavý svet živočíchov a rastlín žijúcich v dunajskom ramene.  Potom krátka prechádzka po turistických značkách, oddych v prírode.

Cena na osobu: na základe dohody
 
 
Schlosshof - najväčší rakúsky vidiecky zámok (V-9)

Zámok patrí medzi najskvostnejšie zámky Habsburskej monarchie. Bol postavený za čias legendárneho vojvodcu princa Eugena Savojského a za čias Márie Terézie prestavaný na najväčší vidiecky zámocky komplex v Rakúsku. Dozvieme sa ako kedysi žila Mária Terézia, alebo hostia princa Eugena, prezrieme si areál barokového parku a statku s rôznymi záhradami a zvieratami.

Cena na osobu: na základe požiadavky

  

 

Brno (Technické múzeum, alebo zábavný vedecký park VIDA (V-10)

Technické múzeum v Brne zaujímavým spôsobom prezentuje vývoj vedy a techniky. Prezriete si historické hodiny, vozidlá, vodné motory – mlyny, turbíny, parné motory, leteckú históriu, históriu spracovania kovov, nožiarstva, uličku remesiel, históriu telegrafov, telefónov.... Malým i veľkým je určená "technická herňa", kde môžete vyskúšať princípy

fungovania vecí okolo nás. Ak Technické múzeum poznáte, navštívte zábavný vedecký park VIDA. Na ploche takmer 5 tis. metrov vás čaká 170 interaktívnych exponátov ako  oceán vo fľaši, bicykel na lane, rotujúca miestnosť, simulátor povodní, model ľudského srdca v nadživotnej veľkosti, spoločenstvo mravcov Atta, archeologické pieskovisko, vodná tlačiareň. Poobede možná prechádzka centrom, alebo iný program.

Cena na osobu : na základe dohody

 
OBĽUBENÉ zahraničie
JARNÁ VIEDEŇ (V-11)

Máte radi históriu? V tom prípade je prekrásna Viedeň mestom, ktoré treba navštíviť! Doobeda navštívime najobľúbenejší palác Márie Terézie - Shönbrunn. Poprechádzame sa v nádherných záhradách, prípadne v ZOO. Poobede sa potúlame starým centrom a navštívime Prírodovedné múzeum , ktoré založil cisár František I. a zbierky patria k najväčším na svete. Deti zaujme najmä zbierka zoologická, mineralogická a antropologická. Ak ste už

v prírodovednom múzeum boli, môžete navštíviť Technické múzeum alebo Kunsthistorisches Museum.

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

BUDAPEŠŤ– Tropicarium, Oceanárium (V-12)

Ak chcete zblízka pozorovať pestrofarebný podmorský svet, na vlastné oči vidieť žralokov, aligátorov, hadov a jašterov, navštívte najväčšie morské akvárium v strednej Európe. Ďalšou mimoriadnou atrakciou je i prales v ktorom zažijete naozajstnú tropickú klímu s búrkou i tropickým dažďom. Poobede sa potúlame historickou Budapešťou.

Cena na osobu: na základe dohody

 

LEDNICE (V-13)

Návšteva rozprávkového zámku v Ledniciach patrí medzi najkrajšie výlety. Lednický zámok je súčasťou Lednicko-valtického areálu a od roku 1996 je táto Záhrada Európy na zozname pamiatok UNESCO. Čaká nás prehliadka romantického zámku, oddych a prechádzka v prekrásnych záhradách (možnosť prehliadky: akvárium, minaret, Janov hrad...)

Cena na osobu: na základe dohody
 

ZOO Lešná - Zlín (V-14)

Keď som navštívila túto ZOO, nechcela som veriť vlastným očiam. Zvieratá nenájdete zatvorené v klietkach, ale v nádhernom prírodnom prostredí, ktoré je rozdelené podľa kontinentov a čo najviac kopíruje domovinu odkiaľ zvieratá pochádzajú. Afriku priblíži pavilón slonov, či žirafy, Áziu predstavia prírodné výbehy tigra, medveďa a v Austrálii vás vezmeme medzi klokanov. Areál ZOO sa nachádza v historickom lešenskom parku so zámkom, vzácnymi drevinami  a jazierkami.

Cena na osobu: na základe dohody
    
JASKYŇA DRINY, ČERVENÝ KAMEŇ (V-15)

Spoznajte svoje najbližšie okolie a navštívte  Hrad Červený kameň s jedinečnými pivnicami a zaujímavou kolekciou zbraní a nábytku. S dravcami sa zoznámime v Sokoliarskom dvore Astur. Poobede absolvujeme prehliadku Jaskyne Driny, jedinej sprístupnenej jaskyne na západnom Slovensku.

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

ČERVENÝ KAMEŇ (V-16)

Hrad Červený kameň patrí medzi najkrajšie slovenské hrady. Najprv sa dozvieme ako sa žilo na šľachtickom dvore a neskôr v Sokoliarskom dvore Astur sa dozvieme viac o technike lovu pomocou dravcov. Poobede voľný program v záhradách hradu.

Cena na osobu: na základe dohody

 

Od včeličiek k tigrom a koníkom  - okolie Senca (V-17)                                   Ráno navštívime originálny včelí skanzen. Chcete porovnať život a chov tigra sibírskeho so životom zvierat na rodinnej farme? V Kostolnej pri Dunaji sa môžete zoznámiť so životom tigra sibírskeho v slovenských podmienkach.

Iba kúsok ďalej sa nachádza rodinná farma s poníkmi, koníkmi a inými domácimi zvieratkami.

Cena na osobu: na základe požiadavky

V cene je zahrnuté: doprava, poistné, vstupné 3x, sprievodca, DPH

 

Detská farma Humanita (V-18)

Vitajte na hospodárskom dvore! Domov si tu našli známe domáce a hospodárke zvieratá, ale aj zvieratá exotické (medvedík čistotný, ťava dvojhrbá, nosáľ červený, ovca kamerunská, lama, pštros africký...), ktoré majú deti možnosť spoznávať spontánne, priamym kontaktom. V prípade zájjmu navštívime múzeum v Galante, alebo  pôvodný vodný mlyn v Jelke (do júna v Jelke prebieha rekonštrukcia mlyna)

Cena na osobu: na základe dohody
                      
 
SLOVENSKÁ KLASIKA

 
„Vitajte ve Skalici“ (V-19)

Pozývame vás na návštevu historického  mesta Skalice známeho a skalickým trdelníkom.  Okrem prechádzky historickým centrom nás čaká  dobrodružná plavba po Baťovom kanáli spojená s ochutnávkou skalického trdelníka.

Cena na osobu: na základe dohody

 

NITRA – klenot pod ZOBOROM (V-20)

Navštívme mesto Nitra, mesto plné bohatej histórie, študentov ale aj moderných obchodíkov. Spolu so   sprievodcom navštívite Nitriansky hrad, hradnú katedrálu ale i zaujímavý skanzen ľudovej architektúry.

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

TRENČÍN, PIEŠŤANY (V-21)

Trenčín- významné strategické miesto od rímskych čias. Navštívime vznešený starobylý Trenčiansky hrad, prejdeme sa cez gotické námestie a naša cesta môže pokračovať do Piešťan. Po príjemnej prechádzke sa vyberieme na plavbu loďou po Sĺňave.
Cena na osobu: na základe dohody

 

MYJAVSKÉ KOPANICE– Gazdovský dvor (V-22)

Poďte s nami spoznať rázovitú oblasť - kopanice v okolí Myjavy.

Navštívime Gazdovský dvor - skanzen ľudovej architektúry,
Múzeum generála Dr.M.R. Štefánika v Košariskách a vyberieme sa k Bradlu.

V prípade záujmu môžete navštíviť novozrekonštruované Múzeum SNR

v Myjave

Cena na osobu: na základe požiadavky

 
Habakuky - Dobšinského rozprávkový svet Donovaly (V-23)  

Poďte s nami objaviť rozprávkový svet Habakuky v čarokrásnej prírode Donoval, kde v   rozprávkových domčekoch ožívajú príbehy Dobšinského rozprávok. Čaká vás množstvo rozprávok, habakukovských prekvapení a čarovných chalúpok s ukážkami remeselníkov. Cena na osobu: na základe požiadavky

 
Z BRATISLAVY po DUNAJI na DEVÍN (V-24)

Zrúcanina Hradu Devín nad sútokom riek Moravy a Dunaja je častým výletným miestom turistov. Bol významným vojenským centrom Rimanov aj Veľkomoravskej ríše. Vyberte sa s nami objaviť ho loďou z Bratislavy. Okrem prehliadky hradu Vám ponúkame oddych v prírode, krátke vychádzky.

Cena na osobu: na základe požiadavky  

 

TOPOLČIANKY - kaštieľ, žrebčín TESÁRSKE MLYŇANY - arborétum (V-25)

Topoľčianky sú známe najmä kaštieľom, ktorý bol letným sídlom československých prezidentov a žrebčínom, kde sa zoznámime s chovom koní. V arboréte v Tesárskych Mlyňanoch nás potešia mnohé vzácne rastliny a dreviny.

Cena na osobu: na základe požiadavky

      

 

Park miniatúr v Podolí a múzeum Krakovany  (V-26)  

Ak chcete navštíviť viacero slovenských hradov a zámkov naraz, navštívte park miniatúr v Podolí. Momentálne sa tu nachádza cća 70 dobových podôb hradov, zámkov...

V múzeu „Za krakovskú bránu“, sa dozvieme ako žili ľudia v minulosti (zariadenie ľudových obydlí, náradie, kroje a paličkovaná čipka).

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

SKALNÉ OBYDLIA BRHLOVCE, LEVICE (V-27)

V Leviciach si prezrieme Levický hrad z 13. storočia z expozíciou archeológie histórie a farmácie.

K najvýznamnejším pozostatkom ľudovej architektúry patria, bezpochyby, skalné obydlia v Brhlovciach. Pozrieme si zvláštnu formu ľudového obydlia, staviteľstvo a bytovú kultúru obyvateľov Brhloviec. Vo vodnom mlyne v Bohuniciach si prezrieme vodný mlyn a usadlosť mlynára.

Cena na osobu: na základe požiadavky

 

 
ČACHTICE, BZINCE POD JAVORINOU (V-28)

Ak chcete objaviť zrúcaninu hradu, na ktorom panovala krvilačná „Čachtická pani“, vyberte sa s nami na výlet! Najprv však navštívime rodný dom poetky Ľ. Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou. Odtiaľ sa autobusom odvezieme do Čachtíc, kde nás čaká asi hodinová turistická vychádzka k zrúcanine hradu a jeho prehliadka.

Cena na osobu: na základe požiadavky             

 

BOJNICE (V-29)

Toto milé kúpeľne mestečko nie je iba domovom najväčšej slovenskej ZOO, ale nachádza sa tu i jeden   z najpôvabnejších slovenských zámkov vo francúzskom romantickom štýle – Bojnický zámok. Známy je i svojimi strašidlami a duchmi, ktorí každoročne ožívajú a zjavujú sa v priestoroch zámku.

Cena na osobu: na základe požiadavky   

 

Za Strieborným pokladom - BANSKÁ ŠTIAVNICA (V-30)

Banská Štiavnica sa stala súčasťou chránených pamiatok UNESCO. A čo nás čaká? Navštívime kaštieľ vo Sv. Antone, kde sa nachádza jedinečná poľovnícka zbierka na Slovensku. V Banskom múzeu v prírode sfárame do bane.

Cena na osobu: na základe požiadavky

  
 
 Výlety 2-3- dňové
 
Stovežatá Praha (V-31)

Putovanie za krásami Prahy

1.deň - odchod zo SR autobusom v skorých ranných hodinách, na obed príchod do Prahy, poobede individuálna prehliadka Prahy, alebo organizovaná návšteva galérii a múzeí

2.deň - raňajky, prehliadka starého mesta so sprievodcom-Václavské námestie, Staromestské námestie s orlojom, Karlov most, Hradčany, voľný program v meste

3.deň- doobeda individuálna prehliadka Prahy, alebo návšteva galérii, múzeí, poobede odchod do SR           

Cena na osobu: na základe požiada

 

Krakow – Wieliczka – Oswiečim (V-32)

3 dňový autobusový zájazd za „naj“ skvostami našich severných susedov

1.deň - odchod zo SR autobusom v skorých ranných hodinách, popoludní príchod do Oswiečimu, prehliadka rozsiahleho koncentračného tábora z 2. svetovej vojny, ubytovanie

2.deň - návšteva Krakowa, prehliadka stredovekého kráľovského zámku

a korunovačnej katedrály na Vaveli, historické centrum, voľný program

3.deň - prehliadka soľnej bane Wieliczka, ktorá je jednou z najväčších na svete, návrat v nočných hodinách na Slovensko.

Cena na osobu: na základe požiadavky
Výlet treba zabezpečovať v dostatočnom časovom predstihu!!!

 
MALÉ KARPATY (V-33)

sú príjemným miestom odpočinku vo vašom neďalekom okolí.

Ubytovanie - v rekreačných zariadeniach, v izbách so spoločným príslušenstvom na chodbe. Stravovanie - formou polpenzie alebo plnej penzie. Voľný čas – športoviská, turistika, výlety do okolia.

Cena na osobu a deň: na základe požiadavky 

 

REKREAČNÉ ZARIADENIE ZÁRUBY JAHODNÍK (V-34)

Nachádza sa v rekreačnej oblasti Jahodník, neďaleko jaskyne Driny. Ubytovanie v 9-10 miestnych chatkách.

Stravovanie - v jedálni v rekreačnom zariadení.

Voľný čas - možnosť športovania, turistika, návšteva jaskyne.

Cena na osobu a deň: na základe poožiadavky

 
Malá Fatra (V-35)  

Národný park Malá Fatra ponúka veľké množstvo príležitostí na zaujímavé turistické výlety. Medzi najznámejšie a najvyhľadávanejšie miesta patria Tiesňavy, Dolné a Horné Diery,

Malý a Veľký Rozsutec.

Ubytovanie v chate (penzióne), v izbách so spoločným príslušenstvom na chodbe. Stravovanie - formou polpenzie, alebo plnej penzie. Voľný čas- športovanie, turistika, výlety do okolia.

Cena na osobu a deň: na základe požiadavky

 

REKREAČNÉ ZARIADENIE HLBOKÉ Bojnice ( V-36) 

Neďaleko kúpeľného mestečka Bojnice sa nachádza rekreačné stredisko Hlboké.

Ubytovanie v hlavnej budove, alebo v chatách ( cca 25 osôb 1 chata) v 2,3,4 lôžkových izbách

s príslušenstvom na chodbe. Stravovanie-plná penziia

Voľný čas-ihriská, tenisové kurty, spoločenská miestnosť, detské ihrisko, Bojnice.

Cena osoba a deň: na základe požiadavky

 
Orava ( V-37)

Navštívme Oravu, najsevernejší a najchladnejší región Slovenska s malebnou prírodou a čerstvým vzduchom. Okrem turistiky môžeme navšíviť Oravský hrad a skanzen v Zuberci.
Ubytovanie v rekreačných zariadeniach a chatách v 2,3,4 lôžkových izbách s príslušenstvom na chodbe.

Stravovanie v jedálni v rekreačnom zariadení. Voľný čas - možnosť športovania, turistiky, výlety, ohnisko...

Cena na osobu a deň: na základe požiadavky

  

 

Výlety Vám zabezpečíme i do iných oblastí Slovenska a zahraničia !

 

 

Mobil: 0905 571 232, info@malekarpaty.sk, www.malekarpaty.sk

 

 

 

 

 

 

  

 

 

© 2008 Mediahost.sk

NAJ.sk